Johan Bakker, Unified Vision

Johan Bakker MSc CISSP ISSAP was tot eind 2011 de Chief information Security Officer (CISO) van KPN N.V.

Hij is oprichter en eigenaar van Unified Vision en levert nu, samen met een aantal zorgvuldig geselecteerde partners en associates, hoogwaardige consultancy, training en advies diensten op het gebied van informatiebeveiliging en bedrijfscontinuïteit.

Daarnaast is hij samen met Dick Brandt (voormalig CISO Post.nl) eigenaar van CISO Masterclass BV. Vanuit dit bedrijf bieden Johan en Dick een unieke, compacte hands-on training voor (aankomend) CISO’s: de CISO Masterclass.

Johan heeft Master Degree Informatie en Kennistechnologie, is een CISSP ISSAP gecertificeerd Information Security professional en CPT gecertificeerd professional trainer. In het verleden heeft Johan ruim 25 jaar met veel plezier gewerkt in IT operations, softwareontwikkeling, systemontwerp en architectuur, IT project management, research en consultancy.

Johan is actief betrokken geweest bij verschillende standaardisatie commissies op het gebied van informatie beveiliging, waaronder ISO/JTC1 SC27 (de bron van de ISO27000 standaarden). Hij biedt nu op basis van die ervaring ondersteuning bij ISO 27001 implementaties en helpt organisaties met het inrichten van Security-, Business Continuity- en Crisis Management.

Verder verzorgt Johan met regelmaat presentaties op het gebied van information security en traint hij als docent bij de Security Academy diverse onderdelen van de CISSP en ISMP trainingen.

Meer informatie over Johan Bakker en zijn bedrijf Unified Vision zijn te vinden op de website van het bedrijf, http://unifiedvision.nl/